Здравният министър предлага по 10 лв. на лекарите за поставена COVID ваксина

Държавата ще плаща по 10 лв. за всяка доза от двустепенните ваксини срещу COVID-19, които ще бъдат поставяни. Парите ще се изплащат на личните лекари, работещите в Диагностично-консултативните центрове, лекарите в лечебните заведения, лекарите в изнесените и мобилните ваксинационни центрове, медиците в Регионалните здравни инспекции.

Това стана ясно след среща на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов с двама от неговите заместници – Бойко Пенков и Жени Начева, както и с ръководството на Българския лекарски съюз.

Припомняме, че на традиционния брифинг в четвъртък, на който се представят данните за епидемичната обстановка в страната, изненадващо се появи премиерът Бойко Борисов и коментира теми като предстоящите парламентарни избори и мащабния енергиен проект „Балкански поток“. Тогава той също така разпореди и лекарите, които поставят COVID ваксините, да получат финансов бонус.

Сега се посочва, че средствата за това ще бъдат осигурени от държавния бюджет, но колко ще е ориентировъчната обща сума по това перо засега не е ясно. Заплащането ще става след вписването на ваксинацията в електронен регистър.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *