Извънбрачна дъщеря на крал Албер II води битка да стане принцеса

Извънбрачна дъщеря на крал Албер II води битка да стане принцеса

Дете от извънбрачна любовна връзка на бившия белгийски крал Албер II се надява съдът да й даде същите права и титли като на законните деца на баща й, съобщи Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

52-годишната художничка Делфин Боел е завела делото си пред апелативния съд в Брюксел.

През януари крал Албер най-накрая призна, че е баща на Боел, след като повече от десетилетие се бори срещу нейното искане за бащинство.

Майка й, баронеса Сибил де Селис Лоншам, твърди, че е имала 18-годишна връзка с Албер, преди той да стане крал.

Слуховете за незаконно дете се появиха за първи път през 1999 г. в неоторизирана биография за съпругата на Албер кралица Паола, което предизвика кралски скандал и трайни медийни клюки в Белгия.

За първи път Делфин Боел заяви, че крал Албер е неин биологичен баща, по време на интервю през 2005 г., но едва след като той абдикира през 2013 г. – с което губи имунитета си срещу преследване – тя започна съдебно производство.

Сега адвокатът й казва, че Делфин Боел търси същите права като трите деца на краля: Филип, сега крал на Белгия; принц Лоран и принцеса Астрид. Тя искала същите привилегии, титли и възможности като братята и сестра си. Ако съдът присъди в нейна полза, тогава и нейните деца ще имат право на кралски титли.

От своя страна адвокатът на Албер каза, че Делфин може да получи титлата „принцеса“ само с кралски указ, а не със съдебно решение.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *