Камарата на представителите подкрепи импийчмънта на Тръмп

Втората процедура по импийчмънт на президента на САЩ Доналд Тръмп вече е факт само седмица преди Тръмп да напусне Белия дом. В сряда Камарата на представителите на Съединените щати гласува процедура по импийчмънт на Тръмп с 232 гласа срещу 197, пише CNN.

Интересното е, че към демократите се присъединиха и 10 републиканци, подкрепяйки инициативата. Независимо от това процедурата няма да бъде завършена и разгледана на следваща инстанция преди встъпването в длъжност, на 20 януари, на избрания бъдещ президент Джо Байдън. Така резултатът от обсъждането днес ще се окаже без значение.

Сега обвинителният акт ще отиде в Сената, където процедурата ще се превърне в съдебен процес. Доналд Тръмп става първият президент в историята на САЩ, срещу който са стартирани две процедури по импийчмънт.

Само на теория

Причината няма да бъде изпълнена, защото американският сенат няма да се събере извънредно на 15 януари, за да разгледа импийчмънта на действащия президент на републиканците Доналд Тръмп. Това става ясно от думите на лидера на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл, който е съобщил на демократът Чък Шумер, че няма да свика извънредна сесия за да разгледа отстраняването на Тръмп от поста, посочва Ройтерс, като цитира говорител на Макконъл. 

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *