Канадка изведе приятеля си на кучешки повод, за да заобиколи локдауна

Канадка беше глобена от полицията, след като се опита да заобиколи забраната за излизане по време на локдауна, като изведе приятеля си на кучешки повод, пише в. „Трибюн“.

Случката се разиграла в град Шербрук в провинция Квебек. В Канада беше въведен 4-седмичен локдаун. Той налагаше гражданите да си стоят по домовете от 8 ч. вечерта до 5 ч. сутринта. Изключения се допускаха само за хората от жизненоважните служби, отиващи на работа и за тези, които трябва да изведат кучетата си на разходка.

Една жена се изхитрила и искала да се включи в категорията на разхождащите шаровци. Но тъй като си нямала куче, вързала на повод своя приятел в събота вечерта. Но двойката била спряна на ул. „Кинг стрийт“ в град Шербрук, а дамата била глобена. Тя обяснила, че си разхождала кучето, но блюстителите на реда не се хванали на номера й.

Нарушителката отказала да плати глобата и заявила, че ще си направи колекция от фишовете. А глобата за повторно нарушение на карантината може да достигне 6000 долара, уточнява изданието.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *