Касапница до бившата редакция на „Шарли ебдо“ в Париж, ранени са двама журналисти (ВИДЕО)

Касапница до бившата редакция на „Шарли ебдо“ в Париж, ранени са двама журналисти (ВИДЕО)

Двама души бяха тежко ранени при нападение с мачете близо до бившата редакция на сатиричния вестник Charlie Hebdo, съобщи в. Le Parisien. Френската национална антитерористична прокуратура се заема със случая. Разследването ще е за опит за убийство, свързано с тероризъм и с терористична организация.

От българското външно министерство съобщиха, че няма данни за пострадали български граждани при инцидента.

Според различни източници, двамата ранени са настанени в две парижки болници – Салпетриер и в Европейската болница Жорж Помпиду. Пострадалите са двама сътрудници от медията Франс 2, които са работили за предаването Cash Investigation. От медията потвърдиха, че става дума за мъж и жена, които са били ранени или с мачете или с касапски нож, според двама свидетели, които са пушели пред сградата. Друг свидетел разказва, че е чул викове, погледнал е през прозореца и е видял как неговите колеги били окървавени на улицата.

Офисите са в близост до редакцията на френския вестник Шарли Ебдо.

Двама души са били заподозрени за нападението. Първоначално един човек е бил задържан до Бастилията, като за него се твърди, че дрехите бу били пропити с кръв. По-късно е направен втори арест. Според свидетели един от заподозрените е бил облечен в черно елече без ръкави, с анцуг и червени обувки. Оръжието на престъплението е било намерено близо до мястното на касапница, оставено в чанта.

Полицията блокира квартала в източната част на Париж близо до метростанция „Ришар Леноар“, затворени бяха всички училища в трети и четвърти район, и три училища от 11 район на Париж.

Вътрешният министър Жерал Дарманен създаде кризисен щаб, а премиерът Жан Кастанекс прекъсна посещението си в Сен Сен Дьони и се присъедини към щаба.

Ислямски екстремисти нападнаха редакцията на Charlie Hebdo през януари 2015 г., убивайки 12 души, след като изданието публикува карикатури на пропрок Мохамед.

Неотдавна сатиричният вестник отново публикува карикатурите.

Източник Агенция Монитор

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *