Кейт Мидълтън и херцогиня Камила станаха доброволки

Кейт Мидълтън, Камила и Софи Уесекс станаха доброволки към националната здравна служба във Великобритания и проведоха телефонни разговори с възрастни, самоизолирани или хора от уязвими групи, за да ги подкрепят в разгара на пандемията от новия коронавирус, съобщи  БТА.

Херцогинята на Кембридж Кейт, съпруга на принц Уилям, е разговаряла по телефона с Дона Уилямс, на 42 години, майка на две деца, чиято дъщеря Алесандра страда от рядка форма на диабет.

Графинята на Уесекс Софи, която е омъжена за кралския син принц Едуард е позвънила на Хари Дебу, на 89 години от Ливърпул. Той останал вдовец преди три години и неотдавна му бил направен троен байпас. Херцогинята на Корнуол Камила, която е омъжена за престолонаследника принц Чарлз, разведрила с телефонен разговор Дорис Уинфийлд, която е в самоизолация заради опасността от новия коронавирус в Рикмансуърт.

Трите снахи в кралското семейство са се включили в доброволческата програма на здравните власти, координирана от Кралската доброволческа служба. „Бях изключително самотна през последните месеци и бе чудесно да си побъбря с херцогинята на Корноул“, сподели Дорис Уинфийлд след разговора с Камила.

Тя добавя, че двете разговаряли за изолацията и за общи хобита. Камила проявила интерес към семейството на Дорис и как възрастната жена се справя с изолацията. Съпругата на престолонаследника принц Чарлз е председател на Кралската доброволческа служба.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *