Китай извади Bentley от кризата

Луксозната британска марка автомобили Bentley Motors Limited отчете рекорден брой продажби през 2020 г., като надмина собствените си прогнози благодарение на Китай, предава Reuters.

От компанията заявиха, че са продали 11 206 автомобила за изминалата календарна година въпреки пандемията от COVID-19, която покоси световните икономики и затвори фабриката на компанията за два месеца. Bentley успя да се лансира най-добре в Китай, където търсенето скочи с близо 50%, заявява говорител на автомобилния производител. 

„Заводът в Северна Англия не произвеждаше превозни средства в продължение на седмици, тъй като през март бяха наложени строги ограничения. След като започнахме отново да работим, фабриката не функционираше с нормални темпове цели девет месеца. Въпреки трудностите чрез новите модели на марката успяхме да засилим търсенето“, поясняват от Bentley Motors Limited.

Компанията е отчела 2% увеличение на продажбите през 2020 г. в сравнение с предходната година.

„Чрез новата серия Flying Spur, освен че успяхме да привлечем вниманието на Китай, постигнахме значителен успех и в САЩ, където търсенето нарасна с 4%. Тези стойности успяха да компенсират спада, който предизвикаха страните от Европа и Близкия Изток“, казват още автомобилната компания.

От Bentley заявиха, че прогнозите им за тази година ще бъдат много предпазливи. Те обаче са „оптимисти, че сегашната тенденция ще се задържи и през 2021 година“.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *