Кметът на Перник ще се кандидатира за президент

Кметът на Перник Станислав Владимиров, който е в лоши отношения с лидера на БСП Корнелия Нинова и в добри с премиера Бойко Борисов, обмисля да се кандидатира за президент. Издигнатият от социалистите градоначалник потвърди информацията за Kmeta.bg, като уточнява, че засега не е решил дали ще се яви като самостоятелен мажоритарен кандидат или ще разчита на партийна подкрепа.

Не е изключено в последния момент той да получи предложение да бъде излъчен от голяма политическа сила, но не и на тази, на която е член в момента.

В края на миналата година отношенията между Нинова и Владимиров ескалираха. Кметът на миньорския град заяви, че лидерът на БСП „живее в собствен свят, тя си е самодостатъчна“. Което беше в отговор на множеството критики от страна на Нинова, че иска да вдига данъците в града и да закрива културни институти.

В същото време Владимиров е близък с премиера. Често се снимат заедно, когато Борисов е на редовните си обиколки край града, а на няколко пъти го е возил в джипа си. При тежката водна криза в Перник, причинена от лошото управление на ВиК мрежата, държавата се ангажира спешно и даде над 30 млн. лв. за изграждането на водопровод, по който да тече вода от София до миньорския град. Заради бавното строителство и множеството проблеми тръбата реално не беше използвана, тъй като властта беше принудена да запуши многото течове, от които са се теглили огромни количества вода незаконно и в крайна сметка яз. „Студена“ се напълни и сега дори прелива.

Освен подкрепа от ГЕРБ, Станислав Владимиров може да получи номинация и от новата социалистическа партия, която десетината отцепници от БСП предвиждат да формират.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *