Красен Кралев: Никола Спасов печелеше доверието и любовта на всички със страстта и енергията си

Никола Спасов печелеше доверието и любовта на всички заради страстта и енергията, които демонстрираше на терена и на треньорската скамейка. Това посочва министърът на младежта и спорта Красен Кралев по повод кончината на Никола Спасов в съболезнователен адрес до семейството и близките на треньора, съобщиха от пресцентъра на ММС.

„Опечалено семейство,
С дълбоко прискърбие научих за кончината на Никола Спасов. Напусна ни една голяма личност, която посвети целия си живот на футбола. В този тъжен за Вас ден приемете моите най-искрени съболезнования. Напусна ни мой приятел, на когото искрено се възхищавах“, се посочва още в съболезнователния адрес.

Министър Кралев посочва, че Никола Спасов се е доказал като всеотдаен играч и заслужено е спечелил любовта на феновте.

В съболезнователния адрес министърът на младежта и спорта изтъква едни от най-големите успехи във футбола на Никола Спасов:

„През своята състезателна кариера Никола Спасов се показа като всеотдаен играч и заслужено спечели любовта на феновете на отборите, за които играеше. С “Локомотив” София той спечели титлата на България през 1978 г. Носеше радост с головете си и за “Черно море”, “Дунав” и “Спартак” Варна. Като треньор на “Черно море” Никола Спасов изведе тима до бронзовите медали в първенството през 2009 г. Той донесе Купата на България във Варна през 2015 г., а няколко месеца по-късно зарадва феновете на “моряците” и със спечелената Суперкупа на страната. Тези отличия го превърнаха в най-успешния треньор в най-новата история на “Черно море”“.

Красен Кралев подчертава, че Никола Спасов е пример във всяко едно отношение.

„Никола Спасов печелеше доверието и любовта на всички заради страстта и енергията, които демонстрираше на терена и на треньорската скамейка. Той може да бъде пример във всяко едно отношение. Загубата на такива личности предизвиква тъга у всички, които обичат футбола. Поклон пред паметта му!“, пише в заключение министърът на младежта и спорта.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *