Легендарна берлинска бирария включи Меркел в черния си списък

Легендарната берлинска бирария „Щендиге фертретунг“ (ЩеФ) включи канцлера Ангела Меркел, финансовия министър Олаф Шолц и други политици в черния списък за нежелани клиенти заради новите ограничения, въведени във връзка с пандемията от коронавирус, съобщи ТАСС, цитирана от Дарикнюз и БТА.

Решението е взето от ръководството на бирарията, начело с Йорн Петер Бринкман. Във видео, публикувано във Фейсбук, изпълнителният директор на бирарията Бринкман и неговият бизнес партньор Ян Филип Бубингер заявиха: „Политиците не използваха времето от април, за да подготвят страната за втората вълна на пандемията“.

В същото време „Щендиге фертретунг“ предприе всички мерки и разработи концепция за защита на своите гости от заразяване с коронавируса. Решението за затваряне на гастрономически заведения, според тях, е напълно неразбираемо.

Бринкман призова колегите си собственици на ресторанти и барове да последват примера и да поставят в черен списък отговорните за ограниченията. Други политици, на които вече няма да бъде разрешено да влизат в бирарията, са кметът на Берлин Михаел Мюлер, баварският премиер Маркус Зьодер, сенаторът от Берлин, отговарящ за здравеопазването, Дилек Калайчи.

Меркел и Шолц са посещавали бирарията. Тя е открита през 1997 г. до правителствения квартал. В нея сервират традиционна немска храна и Кьолш (светла бира, произвеждана в Кьолн).

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *