„Лидер-96“ разширява завода си за електрически велосипеди с 4 млн. лв.

Пловдивската компания „Лидер-96“ разширява завода си за производство на велосипеди в местното село Рогош. Инвестицията на компания е за над 4 млн. лв. и още миналата година е получила сертификат за инвеститор клас А.

Разширеното производство е на терен от 7 дка, а изцяло строителството е планирано да завърши до няколко месеца.

То ще позволи на българското дружество да произвежда повече електрически велосипеди, които вече са тенденция, не само на европейския, но и на българския пазар, обясни пред Economic.bg финансовият директор на дружеството Емилиян Андреев.

Не ясно точно колко ще се увеличи капацитетът на завода, тъй като производството зависи от комплексността на продукта.

Голяма част от велосипедите, произвеждани в Рогош, са за износ към ЕС. Основни пазари са Нидерландия, Германия, които са флагманите във сектора. По думите на Андреев износът зависи от потреблението в различните държави. Все пак част от електрическите велосипеди ще остава и за българския пазар, но Андреев обясни, че тук динамиката е различна.

Според него пандемията категорично е качила повече хора на колела и е засилила тенденцията към използването им като транспорт.

„Те се превърнаха от нещо за свободно време, в нещо което представлява транспорт“, каза той, добавяйки, че това е възможност хората да инвестират в здравето си.

По думите му все повече хора преминават от обществен транспорт към индивидуализиран транспорт, какъвто са велосипедите.

Хората видяха къде е бъдещето, инвестират в здравето си и преместването им от точка А до точка Б може да е здравословно и с нулеви емисии, обясни още Андреев.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *