Меркел: Ситуацията с Covid-19 е много сериозна, числата все още са твърде високи

Меркел: Ситуацията с Covid-19 е много сериозна, числата все още са твърде високи

Германският канцлер Ангела Меркел заяви във вторник, че ситуацията с коронавируса в Германия все още е много сериозна, въпреки факта, че броят на заразените нараства „малко по-бавно“.

На бизнес събитие, организирано от Sueddeutsche Zeitung, Меркел посочи, че „броят на заразените вече не нараства експоненциално, но все още е твърде висок. Затова трябва да намалим контактите, да намалим контактите и да намалим контактите“.

„Оптимистка съм, че през следващата година можем да намерим изход, но понастоящем ситуацията с коронавируса е много сериозна. Броят на инфекциите е твърде голям и контактите трябва да бъдат намалени още повече“, добави тя.

След като федералните и регионалните лидери отложиха за 25-и ноември решението за по-нататъшни ограничителни мерки, Меркел отбеляза, че наложените пандемични рестрикции са сред най-строгите по нейното време като управляващ.

Междувременно Хелге Браун, шеф на кабинета на канцлера Меркел, заяви, че германското правителство ще настоява за по-строги ограничени.

Неговите коментари идват след среща между Ангела Меркел и регионалните лидери, на която среща правителството на страната не успя да получи подкрепата на мнозинството, необходима за прилагане на допълнителни мерки. Поради това Берлин ще опита отново да получи таи подкрепа през следващата седмица, заяви Браун.

По-рано днес германският министър-председател на Бавария Маркус Содер отбеляза, че въведените заради коронавирусната пандемия ограничения започват да дават първи признаци на успех.

Източник БНР

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *