Мицкоски: Този уикенд в София ще бъде разпарчетосана Македония

„В София ще бъде разпарчетосана Македония”. Това обяви лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски по време на протест пред сградата на правителството в Скопие по повод интервюто на премиера Зоран Заев пред българска агенция, в което той се обяви за приятелство и добросъседство, информира БГНЕС.

“Имам информация, че този уикенд в София Македония ще бъде разпарчетосана. Там се преговоря за нашата идентичност… От утре да започнем внимателно с блокадата на Македония, всеки ден. Да не позволяваме тези хора да ни продават вярата, нацията и кожата. Те отдавна са продали своя ген на дявола”, каза Мицкоски.

В речта си Мицкоски използва най-различни обиди срещу България и “нейното фашистко минало”, за което трябвало да паднем на колене. В речта му имаше и расистки намеци, които са в директно противоречие с принципите на ЕНП, в която членува неговата партия.

Участниците на протеста носеха и знамена със символа от Вергина, което е в директно противоречие с международния договор от Преспа подписан от Северна Македония и който позволи членство на страната в НАТО. Част от участниците носеха и плакати с цитати от Ленин.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *