Над 100 000 на митинг в Минск, полицията арестува безразборно (Видео)

Над 100 000 на митинг в Минск, полицията арестува безразборно (Видео)

Поне 100 000 души излязоха на поредния митинг срещу Лукашеко в столицата на Беларус днес.

От публикувани в Telegram канала „Беларус сега“ ускорени кадри на протеста се вижда мащабът на митинга.

Днешният митинг беше съпроводен с брутални и безразборни арести. Според говорителката на министерството на вътрешните работи Олга Чемоданова, беларуската полиция е задържала 250 участници в днешните протести в столицата Минск.

Аргументите за арестите, които изброи Чемоданова са шокиращи: Задържаните са използвали знамена и други символи, които не са били регистрирани по установения ред, както и плакати с различно съдържание, включително оскърбително, каза тя.

От публикувани в Telegram видеа се вижда бруталността на полицията на Лукашенко и лишените от всякаква логика арести. Полицията върви зад митинга и арестува, когото и да е.

Брутални са и кадрите от арестите на проспект „Дзержински“. Там полицията се втурва към група млади жени, които не правят нищо и започва да ги отвлича.

Протестите са и в други градове в страната, а насилието на полицията е също толкова брутално и безсмислено. В Жодино – неголям град край столицата Минск, полицай удря в юмрук в лицето жена, която се опитва да говори с него.

Източник: Сега

„>

„>

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *