Наско Сираков очаква акциите на „Левски“ днес. Задържа Павел Колев като изпълнителен директор

Наско Сираков очаква акциите на „Левски“ днес. Задържа Павел Колев като изпълнителен директор

Наско Сираков ще задържи изпълнителния директор Павел Колев в „Левски“, след като стане собственик на акциите на клуба. Легендата на „сините“ не смята да приема неговата оставка. Сираков се надява двамата да продължат да работят заедно за спасението на клуба.

Преди около месец Колев обяви, че ще подаде оставка след края на извънредното положение заедно със спортния директор и треньорския щаб. Заради тежката ситуация в Левски те отложиха това решение до стабилизиране на клуба.

Сираков иска Колев да остане част от екипа, с който ще работи на „Герена“. Двамата са в добри отношения и в момента градят стратегии за излизане от тежката ситуация, пише „България днес“. Освен това легендата е впечатлен от свършеното от изпълнителния директор в невижданата за клуба криза. Единственият вариант Колев да не остани при „сините“ е при изрично нежелание от негова страна.

Освен това стана ясно, че Сираков няма да дължи данък след джиросването на акциите на негово име от Георги Попов. Наско се е консултирал с юристи дали ще поеме някаква финансова тежест. Те са му обяснили, че практиката при подобни операции във футбола е да не се дължи данъци за прехвърлянето на акциите. Тя е използвана и при предишните смени на собствеността в последните години.

Към този момент акциите на столичния гранд „Левски“ продължават да се намират в Дубай и не са джиросани на Наско Сираков.

За това съобщиха от компанията на Васил Божков и Георги Попов – „НОВЕ Холдинг“, предаде bTV.

Развитието на казуса се очаква днес. 

Припомняме, че в началото на тази седмица Попов заяви, че ще изчака решението на министър-председателя на България Бойко Борисов по отношение на акциите до крайния срок, изтичащ в четвъртък, а при мълчание или отказ ще ги джироса на бившата легенда на „сините“. Голмайстор номер 1 в историята на клуба обеща да даде пресконференция, след като получи дяловете.

Самият Борисов неколкократно заяви, че няма намерение да притежава акциите на клуба и ги отказа още преди две седмици, когато те му бяха джиросани от Божков и предадени чрез куриер, в чиято роля влезе журналистът Сашо Диков.

„Левски“ продължава да бъде в тежко финансово състояние въпреки неимоверните усилия на своите верни привърженици, които в последните три седмици събраха над 600 000 лв в подкрепа на любимия клуб.

С тяхна помощ бе разпродаден и виртуалният концерт за рождения ден на столичани на 24 май, отбелязал 106-годишнината от създаването на Левски. Играчите на тима могат да разтрогнат договорите си с клуба, тъй като не са получавали заплати в последните няколко месеца, но за момента индикации за подобни действия няма. /БГНЕС

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *