Не повече от 6 души на едно място в Англия

Не повече от 6 души на едно място в Англия

От днес в Англия е в сила правило да не се събират повече от 6 души на едно място. Трето поредно денонощие случаите на заразявания с Covid-19 във Великобритания надхвърлят 3000 души, предава БНР.

Правилото да не се събират повече от 6 души важи както по домовете, така и извън тях в Англия и Шотландия, в Уелс само в домашни условия. Разпоредбата за Англия засяга всички, в Уелс тя не важи за децата под 11 години, а в Шотландия – под 12 години.

Депутати от управляващата Консервативна партия призоваха правителството и в Англия също да изключи децата от мярката.

Новото правило не засяга училищата и такива работни места, където се изисква по-голямо присъствие на хора. Изключение ще се прави също за сватби и погребения.

За последното денонощие бяха регистрирани 3330 нови случаи на заразяване с Covid-19 и пет жертви. Трето поредно денонощие борят на заразените е над 3000. От полицията насърчиха гражданите да не се колебаят да докладват случаите на събиране на повече хора.

Групи по-големи от 6 души могат да бъдат разпръсвани от полицията и да бъдат налагани глоби от 100 паунда на човек. В случай на повторно нарушение глобата скача на 3200 паунда.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *