Николай Янакиев скри голи красавици в Нирвана

С прочутия валс №2 на Шостакович бе открита изложбата на Николай Янакиев „Голо тяло – вариации на тема“ в галерия Нирвана. Арт центърът на Ники Младжов, известен като едно от най-престижните пространства за изкуство у нас, събра 27 картини с голи тела, скрити в магия от цветове.

Проф. Чавдар Попов поздрави със специално слово Николай Янакиев, който има зад гърба си над 80 самостоятелни изложби, престижни награди и дори продажба в аукционна къща Christie’s.

Проф. Валери Стефанов, председател на Съюза на колекционерите в България, показа на главния секретар на НАП Гавраил Забуртов най-новата си книга, посветена на колекционерството, а преди това колекционерът д-р Кольо Бянов с удоволствие се потопи във феерията от красота в Нирвана.

Евгени Минчев оцени подобаващо разкошните картини и като ценител на изкуството остана впечатлен от многообразието от цветови нюанси. Проф. Десислава Минчева, преподавател в НХА, бизнесдамите Мирела Ненчова и Мая Косева, ексшефът на Магистрална полиция генерал Красимир Занев, актьорите Ирен Кривошиева и Ники Сотиров, скулпторката Кунка Димитрова, певиците Диана Дафова и Роси Рос, колекционери и ценители се наслаждаваха на изпълнението на Хендел, което духовият квинтет Quintstorm brass поднесе като подарък за изложбата от актрисата Роси Русева и писателя Христо Стоянов.

Голите тела, скрити сред пастелни цветове, пожънаха грандиозен успех и още на откриването бе откупена част от произведенията. Изложбата на Николай Янакиев „Голо тяло – вариации на тема“ ще остане в галерия Нирвана до 22 юли.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *