Нова социална мрежа набира скорост след блокажите срещу Тръмп и консервативните платформи

Нова социална мрежа набира скорост след последните действия на технологичните гиганти, които затвориха профилите на Доналд Тръмп в платформите си, закриха акаунтите на хиляди негови привърженици и изтриха цели групи със десетки и стотии хиляди негови последователи. А след като т.нар. Биг Тех на практика спряха алтернативната на Фейсук консервативна платформа Parler, потребителите на Gab нарастват с 1 милион дневно. Това съобщи в профила си във Фейсбук юристът Борислав Цеков.

Gab е пусната през 2016 г. като алтернатива на традиционните платформи като Туитър и Фейсбук и оцелява и до днес въпреки опитите да бъде спряна.

Защо социалната мрежа оцелява и какви са нейните предимства – обяснява Борислав Цеков:

Социалната мрежа Gab е с по-богата и по-удобна функционалност от Фейсбук. Заедно с това е напълно автономна – собствени сървъри (не облачни), собствен интернет доставчик (не могат да ги отрежат от интернет като Parler), собствен портал за видеоматериали от типа на youtube (GabTV) и пр. Мобилната им версия е добре направена – през браузъра, за да не се налага сваляне на апликации от App store или Google play.

Имат дори собствен браузър, в случай, че браузърите на BigTech започнат да им пречат. В момента след цензурата и чистката, извършена от технологичните олигарси срещу консервативните мнения и поддръжниците на Доналд Тръмп, тази мрежа се разраства с 1 милион потребители дневно. Това предизвиква временно забавяне на сайта, но са в процес на инсталиране на допълнителни сървъри, за да поемат трафика.

Поради пълната им автономия от BigTech, либералната пропаганда, естествено ги демонизира от години с лъжи и клевети. Ако отворите крайно левия сайт Wikipedia ще прочетете неща, от които ще ви настръхнат косите. Но това са лъжи, с които искат да попречат на нормалните хора да излязат от матрицата на BigTech и да бъдат свободни.

Тази социална мрежа не събира личните ви данни, защото не ги продават на никого. Има пълна свобода на словото и политическите убеждения, с изкючение на директни призиви за насилие. Добра алтернатива. Дано повече българи реално се прехвърлят там. Ето моят профил в Gab – https://gab.com/BorislavTsekov

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *