Новите бедни: Коронавирусът изостри оскъдицата в Италия

Новите бедни: Коронавирусът изостри оскъдицата в Италия

Опашката пред кухня за супа в Рим сега се движи доста по-бавно, отколкото преди епидемията от коронавирус. Това се дължи на правилата за дистанция, но сега чакащите са много повече.

„От 300 порции сега сервираме 500“, заяви Лучия Лукини, която е мениджър на кухня на католическа благотворителна организация, цитиран от вестник „Гардиън“.

„Имаше много трудни дни по време на изолацията, след като имаше много бездомни хора, които идваха и не разбираха какво се случва – някои от тях дори бяха глобени за това, че са по улиците. След това започнахме да забелязваме хора, които досега не бяха идвали – останали без работа и семейство, към което да се обърнат“, подчерта тя.

Новите лица са сред 1 милион италианци, които ще изпаднат под линията на бедността, като директна последица от пандемията от коронавируса, сочат предварителните данни на фермерска асоциация.

Заради бавната бюрократична система на Италия едва 30% от компаниите са получили обещаното по време на карантината финансирани. Много от дребните и средни търговци все още чакат държавно гарантираните банкови заеми. Междувременно, хиляди работници тепърва чакат да получат компенсациите си за принудителните неплатени отпуски.

Източник: Дарикнюз

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *