Нови мерки по границите на Гърция: Ще пропускат само камиони през ГКПП „Маказа-Нимфея“

Нови мерки по границите на Гърция: Ще пропускат само камиони през ГКПП „Маказа-Нимфея“

Гръцкото правителството е решило да затвори някои гранични пунктове по северната си сухопътна граница, за да ограничи разпространението на коронавирус в тази част на страната, съобщава вестник „Катимерини“, цитиран от бТВ.

Новите мерки засягат и преминаването през ГКПП „Маказа-Нимфея“ на българо-гръцката граница, откъдето вече ще се пропускат само камиони.

„Граничният пункт Кристалопиги към Албания се затваря от 6:00 ч. сутринта в петък, 20 ноември 2020 г. Граничните пунктове „Какавия“ към Албания, „Евзони“ към Северна Македония и ГКПП „Кулата-Промахон“ към България ще останат отворени, докато през контролно-пропускателен пункт Маказа–Нимфея с България ще преминават само камиони“. Това обяви правителственият говорител Стелиос Пецас.

Друга нова мярка е, че тези, които влизат в страната, в допълнение към задължителните отрицателни PCR тестове, направени 72 часа преди пристигането в Гърция, ще преминат и през бързи тестове по границите.

„Тези, които бъдат с отрицателни тестове, ще могат да влязат в страната и да бъдат насочени към местоназначението си“, казва Пецас.

Правителственият говорител обяви, че контролът за спазване на мерките за защита в Северна Гърция ще се засили, тъй като „броят на инфекциите остава висок в района, въпреки блокирането“.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *