Обвиниха шофьора, прегазил крака на полицай

Обвиниха шофьора, прегазил крака на полицай

Районна прокуратура – Дупница привлече в качеството на обвиняем И.В.Л. (на 32 години) за извършено от него престъпление по чл. 325, ал. 3, пр. 2 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 от НК.

Понастоящем, с постановление на наблюдаващ прокурор, обвиняемият И.Л. е задържан за срок до 72 часа. Налице е висока обществена опасност на деянието и наличието на реална опасност същият да извърши и други престъпления, както и да се укрие.

По-рано през деня имаше напрежение в Дупница. Шофьори на джипове, които возят туристи в Рила, се събраха с искане да бъде освободен техен колега. Той е бил задържан след като, според прокуратурата, преминал през крака на полицай.

Джипове продължават да качват туристи към Рилските езера, въпреки забраната и поставената бариера. За това сигнализираха зрители на NOVA. При акция вчера на полицията и данъчните шофьор мина през крака на проверяващ. 

„Тук съм, защото трябва да пуснат брат ми. Той е задържан неправомерно. Не съм свидетел на случая, но той е бил гонен и се е изплашил”, каза братът на задържания.

Полицейското присъствие в града остава засилено. Продължава и разследването за изчезналия Янек.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *