Обрат: Отмениха оправдателната присъда за лекаря от Пловдив, който уби крадец в дома си

Обрат: Отмениха оправдателната присъда за лекаря от Пловдив, който уби крадец в дома си

Обрат по делото срещу лекаря от Пловдив, който уби крадец в дома си. Апелативният съд отмени оправдателната присъда на Иван Димитров, който застреля повече от 2 години Георги Джевизов-Плъха, предаде бТВ.

Преди няколко месеца Димитров получи оправдателна присъда от окръжния съд, но сега по-горната инстанция връща делото за ново преразглеждане.

Убийството беше извършено с незаконно притежаван пистолет. Хиляди подкрепиха медика и излязоха на по улиците на Пловдив, след като Иван Димитров беше арестуван.

Димитров беше обвинен в причиняване на смърт при условията на превишаване пределите на неизбежна отбрана и получи 2-годишна условна присъда заради незаконното държане на пистолет и боеприпаси.

Според днешното решение на апелативния съд, има противоречия между събраните по делото доказателства, които касаят както намерените два ножа в дома на доктора, така и липсата на записите от охранителни камери на близкия магазин, които според собственика му били изтрити, след като Димитров помолил за това.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *