Окръжният съд в Кюстендил остави в ареста двамата роми, нападнали полицаи с брадви и ножове

Окръжният съд в Кюстендил остави в ареста двамата роми, нападнали полицаи с брадви и ножове

Окръжният съд в Кюстендил потвърди най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвинените в нападение над полицаи, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил.

Беше потвърдено решението на Районен съд – Кюстендил, с което по отношение на братята Валери Л. и Бисер Л. са взети мерки за неотклонение „Задържане под стража“. Според магистратите жалбите на задържаните са неоснователни.

Двамата братя са привлечени като обвиняеми за причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган, за закана за убийство, за хулиганство и съпротива на орган на властта, с особена дързост и цинизъм.

Определението, с което Окръжен съд потвърди мерките за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на братята Валери Л. на 50 години и Бисер Л. на 41 години, е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че на 16 юли, около 11 ч, двамата роми нападнаха с брадви, ножове и тръби трима полицаи и служебното им куче. При ареста им в дома им бе открито голямо количество хероин.

При схватката пострадаха трима служители – единият е с разкъсна рана на главата и кръвонасядане на лявата ръка, другият – с нараняване на ръката, като е засегнат кръвоносен съд, третият полицай е с охлузни наранявания в областта на главата. Пострадало е и полицейското следово куче, то е с нараняване на едното око и едната лапа. На служителите е оказана медицинска помощ в кюстендилската болница.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *