ОПЕК+ поведе цената на петрола надолу

Цените на петрола паднаха във вторник, очаквайки развитието при преговорите между големите производители по отношение на февруарските доставки и опасенията за нивото на търсене на горива заради новите блокировки. Фючърсите на сорт Брент за март поевтиняха с 0.2%, до 50.97 долара за барел, докато американският лек суров петрол (WTI) се покачи с 0.1% до 47.56 долара за барел.

И двата договора паднаха с повече от 1% в понеделник, след като Организацията на страните износители на петрол (ОПЕК) и нейните съюзници, група, известна като ОПЕК+, не успяха да постигнат съгласие относно промените в добива през февруари.

Саудитска Арабия се аргументира срещу изпомпването на повече суровина поради нови блокировки, докато Русия води призивите за по-голямо производство, като се позовава на възстановяващото се търсене.

ОПЕК+ ще възобнови преговорите по-късно днес.

„Драмата на ОПЕК+, разбира се, ръководи последното понижаване на цената на петрола, но от значение е и неизвестното въздействие на новия натиск върху икономическата активност и пътуванията“, каза Луиз Диксън, анализатор на петролните пазари в Rystad Energy.

Англия влезе в ново блокиране в понеделник, когато случаите на COVID-19 нараснаха след появата на по-заразния вариант на коронавируса.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *