Опозиционно издание в Скопие: Заев се продаде, готви се да приеме, че македонският език е изкуствен!

Подготвя се нова капитулация за Македония и македонския народ за заличаване на македонската идентичност и език. Това може да се заключи от последното изявление на министър-председателя Зоран Заев, който заяви, че е близо до споразумение с България, но и от партньора му от правителствената коалиция Али Ахмети, който потвърди, че е изпратено предложение до българската страна, пише македонското опозиционно електронно издание “Курир“, цитирано от Агенция „Фокус“.

„България е страхотен приятел и вярвам, че ще остане на този път. Република Северна Македония прави всичко необходимо, за да постигне решение на тези открити въпроси, които съществуват. Ние не сме много далеч от споразумение, просто трябва да имаме добра воля, да гледаме позитивно и да предвидим бъдещето пред нас“, каза вчера премиерът Заев пред медиите.

Когато вече знаем, че България наложи вето, защото очаква отстъпки от Македония, тогава е ясно какви усилия прави правителството, водено от СДСМ и ДСИ, т.е., че приема българските искания, само за да няма следващо вето през декември и да започнат преговори с ЕС, пише изданието.

Това, че правителството изглежда е приело българските условия, беше потвърдено на същия ден от лидера на ДСИ Али Ахмети, според когото в България вече е изпратен проект на документ за преодоляване на проблема.

„Не мисля, че е време да споделим с обществеността предложенията или най-новите документи, които са били обменени, ще изчакаме да видим реакцията от България,“ каза Ахмети пред „ТВ 21“.

Правителството, ръководено от Заев, очевидно е приело, че македонската история преди 1944 г. принадлежи на България, заедно с народа и македонския език. Това означава, че Гоце Делчев заедно с периода на Илинден вече няма да бъдат македонски, а ще бъдат и български, което е класическа историческа фалшификация, основана на желания, вместо на факти и аргументи. Но най-страшното е, че ще се приеме, че македонският народ и езикът преди 1944 г. са били български, по-точно сегашните македонци и настоящият език са изкуствено създадени по време на АСНОМ на 2 август 1944 г.

И това би трябвало да е предполагаемата победа на Заев, който ще води кампания сред македонската общественост, че България признава македонския народ и македонския език, макар в действителност да бъде, че тя ги признава за изкуствено създадени, съществуващи от 1944 г.

Не е за вярване колко лесно, без изградена държавна стратегия, правителството, водено от Заев, се съгласи незабавно да приеме всичко, което е поискано, само за да избегне ново вето.

Аматьорската дипломация, както често коментира професионалната общественост, няма национално съзнание, което не е виждано никъде другаде в останалия свят.

След последния удар от България нормално правителство щеше седне с други политически дейци и научни институции, за да създаде държавна стратегия и да изготви червените линии, да проведе голяма дипломатическа кампания за намиране на решение и да лобира, за да избегне отстъпки и отказ от самоличността и езика.

Но правителството на Заев не е такова, не само че няма дипломация, но няма и план, стратегия, няма червени линии, обобщава опозиционното издание.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *