Основателят на Huawei: Някои политици в САЩ искат да ни „убият“

Поредицата от тежки санкции на САЩ срещу Huawei ни накара да разберем най-накрая – някои американски политици искат да ни убият, а не просто да ни поправят. Това каза основателят на китайския гигант Рен Джънфей по време на прощална реч със служителите в бизнес звеното Honor.

Huawei реши да се продаде своята бюджетна марка Honor в опит да повиши шансовете си за оцеляване. Ситуацията за Huawei се усложни през последните месеци, когато санкциите на САЩ започнаха да дават явен ефект. Американското правителство твърди, че Huawei е заплаха за националната сигурност. Компанията отрича.

По думите на Рен докато Huawei би могла да преодолее трудностите, „милиони“ служители и дистрибутори на Honor по света щяха да загубят работата си на фона на пресъхващите канали за продажби.

„Не трябва да повличаме невинни хора, само защото ние страдаме“, подчерта той. Рен призова служителите на Honor да се опитат да надминат своя „родител“.

Смартфоните с марка Honor съставляват 26% от 51.7 милиона телефона, доставени от Huawei през тримесечието юли-септември, по данни на Canalys. Продуктите на компанията включват също лаптопи, таблетни компютри, интелигентни телевизори и електронни аксесоари.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *