Откриха боен арсенал в мазето на аграрната академия в Киев (СНИМКИ)

Украинските служители на реда намериха тайник с боеприпаси в центъра на Киев близо до административните сгради на властите, съобщи пресслужбата на Службата за сигурност на страната (СБУ), предават РИА Новости и Агенция „Фокус“.

„Службата за сигурност на Украйна откри в столичния Печорски район тайник с голямо количество оръжия, боеприпаси и експлозиви в централата на една от държавните организации. Арсеналът се съхранява в сутерена на институция, разположена в близост до административните сгради на централните изпълнителни власти“, се казва в изявлението на сайта на СБУ.

Отбелязва се, че по време на обиските служителите на реда са иззели четири РПГ-та, два автомата, почти 40 гранати, както и няколко пистолета, два артилерийски снаряда и голям брой патрони за автомат. Правоприлагащите органи продължават обиските.

По-късно СБУ поясни, че боеприпасите са намерени в сградата на Президиума на Националната академия за аграрни науки. Ведомството допълни още, че ръководителите на академията са заподозрени, образувано е наказателно дело.

„Служителите по сигурността на Украйна извършиха претърсвания в три региона на Украйна, за да получат допълнителни доказателства за фактите на противозаконно придобиване от служители на имуществото на Националната академия за аграрни науки на Украйна. Ръководството на Академията също е заподозряно в легализиране на имущество, получено с престъпни средства и получаване на незаконни облаги. Правоприлагащите органи са намерили и иззели документация и веществени доказателства , които могат да потвърдят незаконните действия на длъжностни лица от научната институция“- добавиха от СБУ.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *