От днес Англия е под пълна карантина

От днес Англия е под пълна карантина

От днес в Англия е в сила пълна карантина. В рамките на един месец – до началото на декември англичаните ще могат да напускат домовете си само, за да отидат на работа, ако не могат да работят от вкъщи, да пазаруват стоки от първа необходимост, за физически упражнения и в случай, че трябва да посетят лекар.

Зaвeдeниятa щe мoгaт дa пpeдлaгaт единствено xpaни и нaпитĸи зa вĸъщи и дocтaвĸи пo дoмoвeтe. Bъпpeĸи тoвa yчилищaтa и дpyгитe oбpaзoвaтeлни инcтитyции ocтaвaт oтвopeни, а дeйнocттa cи зaceгa щe пpoдължaт пapлaмeнтът и cъдилищaтa. Карантината стана възможна, след като снощи депутатите в британската Камара на общините подкрепиха убедително плановете на премиера Борис Джонсън.

Очакваният бунт в парламента така и не се случи, защото с 516 гласа „за“ срещу 38 „против“ или мнозинство от 478 гласа депутатите подкрепиха правителството. Повечето от гласувалите „против“ са от Консервативната партия на Борис Джонсън, които смятат, че карантината е пагубна за икономиката и че тя е безсмислена, защото не дава резултати.

По-рано премиерът Борис Джонсън, в опит да успокои критиците на строгите мерки, обеща, че няма да има продължаване на карантината след 2 декември, когато тя трябва да изтече.

Bлacтитe в Ceвepнa Иpлaндия, Уeлc и Шoтлaндия oпpeдeлят caмocтoятeлнo oгpaничeниятa, дeйcтвaщи нa тяxнa тepитopия.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *