Партията на Найджъл Фараж сменя името си – ще се бори срещу блокадата заради COVID-19

Партията на Найджъл Фарадж – „Брекзит“, внесе молба до Избирателната комисия за промяна на иметo си на

Reform UK в опит да ребрандира политическата сила като движение срещу блокадата на Обединеното кралство заради новия коронавирус, съобщава британският национален ежедневник The Guardian.

Лидерът на партията, Найджъл Фараж, и председателят Ричард Тис, обявиха плана си най-напред в съвместна статия за вестник The Telegraph, където написаха, че е „време да пренасочим енергията си“. Промяната на името на партията им обаче подлежи на одобрение от ИК.

Партията „Брекзит“ спечели 2% от гласовете на общите избори през 2019 г. Така нито един от 275-те й кандидати, не спечели място в парламента.

Преди изборите през декември Фараж обяви, че партията ще промени името си след излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз и ще се съсредоточи върху кампанията за промени в избирателната система.

В изявление от неделя, в което обяви плановете за ребрандиране на партията, Фараж подчерта: „Както беше обещано, ние продължаваме да следим отблизо търговските преговори на правителството с ЕС, за да осигурим подходящ Брекзит. По-нататъшната реформа в много други области също е жизненоважна за бъдещето на нашите нации“.

Тис добави: „Необходимостта от голяма реформа във Великобритания е по-ясна от всякога. Новият подход е от съществено значение, така че правителството да работи за хората, а не за себе си“. Съгласно думите му, Лондон се нуждае от „нова стратегия за справяне с коронавируса, така че да се научим да живеем с него, а не да се крием от страх“.

Идеята за справене с COVID-19 чрез т.нар. стаден имунитет наскоро бе заклеймена като „опасна заблуда, неподкрепена от научни доказателства“, от 80 изследователи, които написаха предупредително писмо във водещо медицинско списание.

Съобщението за партията „Брекзит“ е на фона на влизащата в сила от 5 ноевмври пълна блокада на Англия за период от четири седмици – решение, което разгневи някои депутати от Консервативната партия. Влиятелни тори, включително сър Греъм Брейди, предупредиха, че е вероятно да гласуват против новите ограничения. Вотът ще е в сряда.

Междувременно експертите предупреждават, че дневният брой на загиналите от коронавируса може да достигне до 4000 до Коледа, ако не се предприемат бързи действия. Обявявайки решението на правителството в събота вечерта, премиерът Борис Джонсън заяви, че ако не се предприеме нищо, страната е изправена пред „пик на смъртност”, по-лош от този на първата вълна на пандемията през април.

Източник: Фокус

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *