Писмо с рацин в пощата на Тръмп! Силите за сигурност на САЩ са на крак

Писмо с рацин в пощата на Тръмп! Силите за сигурност на САЩ са на крак

Силите за сигурност на САЩ са прехванали в началото на седмицата писмо с рицин, изпратено до президента Доналд Тръмп, съобщиха световните агенции. Информацията беше съобщена от телевизия Си Ен Ен и в. „Ню Йорк таймс“, които се позовават на източници от вътрешното министерство.

Писмото, адресирано до президента на САЩ Доналд Тръмп, е изпратено от Канада. Токсинът е бил открит в обект извън пределите на президентството, където се проверява пощата, изпращана до Белия дом. В момента с разследването на случая се занимават ФБР, Сикрет сървис и полицейската служба на американската пощенска служба.

Освен това Сикрет сървис проверява дали не са били изпратени писма и до други високопоставени лица. Засега няма информация за заплаха за обществената сигурност.

Намереният в пратката рицин може да предизвика, ако бъде погълнат, гадене, повръщане, вътрешно кървене, спиране функцията на някои органи и смърт. Това не е първият случай, при който Белият дом става обект на нападение с рицин. Естественият токсин е доста стабилен, което позволява изпращането му по пощата.

През 2018 г. ветеран от „тюлените“ на САЩ беше арестуван и призна, че е изпращал на Тръмп и членове на неговата администрация (включително тогавашния министър на отбраната и директорите на ФБР и ЦРУ) писма, съдържащи субстанцията, от която се извлича рицин, припомня БТА.

През 2014 г. мъж от Мисисипи беше осъден на 25 години затвор, след като изпратил писма, посипани с рицинов прах на президента Барак Обама и други високопоставени лица.

Засега няма коментар от Белия дом.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *