Пламен Бобоков на излизане от следствието: Никога не съм вършил нищо престъпно

Пламен Бобоков на излизане от следствието: Никога не съм вършил нищо престъпно

„Разпитваха ме във връзка с SMS-ите, които вие първо бяхте получили“. Това заяви бизнесменът Пламен Бобоков на излизане от следствието, където днес беше разпитан, съобщи Канал 3. 

Попитан дали е комуникирал с президентския секретар по правни въпроси Пламен Узунов за руски гражданин, който е трябвало да получи българско гражданство, Бобоков отговори, че няма спомен. А на въпроса дали е молил Узунов за информация чия собственост са два автомобила Майбах, Бобоков отговори категорично: „Абсурд! Не!“.

„Няма нищо укоримо. Никога не съм вършил нищо престъпно“, заяви още Бобоков.

Обвиняемият бизнесмен Пламен Бобоков бе привикан днес в следствието на бул. „Г. М. Димитров“.

Припомняме, че днес бизнесменът Пламен Бобоков се яви в Националната следствена служба. „Оказвам съдействие. Нищо не зная“, посочи Бобоков навлизане в следствието, придружен от адвоката си Ина Лулчева. Бобоков е под парична гаранция от 1 млн. лева. В интервю за bTV  той съобщи, че е ходатайствал за назначението на прокурора от Русе Николай Николов.

Днес от Върховен административен съд съобщиха, че започва вътрешна проверка заради комуникацията между лице, обозначено като “Prezident-Pl. Uzunov“ и Пламен Бобоков, при която е установено, че е разменена информация за неподписано от съдиите и необявено съдебно решение на ВАС. Целта е да бъдат установени всички факти и обстоятелства във връзка с изтичането на информацията.

Секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов беше уличен в търговия с влияние. На 27 декември 2018 г. е изпратил на Пламен Бобоков съдебно решение, което още не е било подписано от съдиите от Върховния административен съд. Шест дни по-късно решението става публично достояние.

Специализираната прокуратура разкри още, че Пламен Бобоков е лобирал пред членове на ВСС за избирането на прокурор от Русе за административен ръководител на Окръжната прокуратура в града.

Натискът на Бобоков се е провалил, избран е друг кандидат.

Прокуратурата извърши и обиски в кабинета и в дома на русенския прокурор Николай Николов, контактувал с бизнесмена Пламен Бобоков. 

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *