Полша превръща националния си стадион в полева болница

Полша превръща националния си стадион в полева болница

Полското правителство преобразува Националния стадион във Варшава във временна полева болница за заразени с COVID-19. Съоръжението е с капацитет от 58 500 места и ще може да поеме 500 пациенти. Предстои да бъде оборудвано с уреди за кислородна терапия, заяви говорителят на правителството в понеделник, цитиран от Euronews.

Пациентите ще бъдат настанени в многобройните конферентни зали на стадиона и многофункционалните съоръжения, разположени под неговите трибуни от края на тази седмица.

Понастоящем Полша е свидетел на прилив на коронавирусни инфекции, след като през пролетта преживя много ниски нива на заразяване в сравнение със западноевропейските страни. Не е ясно как правителството ще окомплектова полевата болница предвид широко разпространените съобщения за недостиг на лекари и медицински специалисти в страната.

Националният стадион е построен за домакинство на мачове от европейското първенство през 2012 г.

В понеделник здравното министерство на страната регистрира 7 482 нови коронавирусни инфекции през предходния ден и 41 смъртни случая. Миналата седмица полското правителство обяви поредица от мерки във Варшава и други големи градове, които сега се считат за „червени зони“. Там носенето на маски е задължително дори по улиците. Всички гимназии и факултети, разположени в тези зони, са затворени и занятията се провеждат дистанционно обучение. Ресторантите трябва да се затварят в 21 ч местно време, сватбените церемонии са забранени, а броят на хората, разрешени в магазини, обществен транспорт и религиозни служби, е ограничен.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *