През последните седмици в Швеция има рязко увеличаване на нови заразявания

През последните седмици в Швеция има рязко увеличаване на нови заразявания

Случаите на коронавирус в Швеция бързо се увеличават, каза днес министър-председателят Стефан Льовен и обяви по-строги препоръки за още три региона, предаде Ройтерс, цитирана от „Монитор“.

„Ситуацията при нас е много сериозна“, заяви Льовен на пресконференция. „Все повече легла в интензивни отделения сега се използват за лечение на пациенти с COVID-19. Отдихът, който имахме през лятото, приключи“, каза той и допълни, че празненствата в ресторантите ще бъдат ограничени до максимум осем човека.

По данни на здравните власти Швеция е регистрирала от петък 10 177 нови заразявания с коронавирус и 31 смъртни случая. Починалите от COVID-19 в страната от началото на пандемията са вече 5969.

Смъртността на глава от населението в Швеция е няколко пъти по-висока, отколкото в съседните северни държави, но е по-ниска от тази в някои по-големи европейски страни като Испания и Великобритания. 

През последните седмици в Швеция има рязко увеличение на новите заразявания, които надминават върховите нива през пролетта. Разпространението на вируса, съотнесено към броя на населението, обаче не е толкова голямо, колкото в държави като Белгия, Испания и Франция.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *