Протести пред централата на държавната телевизия в Минск, Лукашенско не обмисля оттегляне

Протести пред централата на държавната телевизия в Минск, Лукашенско не обмисля оттегляне

Протестиращи се събраха пред фабрика и пред централата на държавната телевизия в Минск в понеделник след призив на опозицията в Беларус за обща стачка заради спорните избори, съобщи АФП.

Протестиращи размахват червено-бялото знаме на опозицията пред телевизионния канал и в Минския завод за колесни трактори, където гостува президентът Александър Лукашенко. Работниците са заявили пред АФП, че няколко хиляди служители са напуснали работните си места.

Кадри, публикувани от новинарския сайт tut.by, показват групи работници от други заводи, които тръгват към Минския завод за колесни трактори, за да се присъединят към протеста.

Протестиращите в завода скандират „Отивай си!“ и „Няма да забравим, няма да простим.“

Опозиционният лидер Мария Колесникова се присъедини към протестиращото множество и го призова да се отправи към офисите на държавната телевизия. „Отиваме в държавната телевизия да подкрепим колегите си от съпротивата“, каза тя.

Лукашенко се срещна с работници в завода и омаловажи протестите, като каза, че в общи линии фабриките работят. „Ако някой не иска да работи и иска да напусне работното си място – моля, вратите са отворени“, цитира думите на Лукашенко държавната информационна агенция „Белта“.

Той отново отхвърли призивите да се оттегли, като каза: „Никога няма да очаквате да направя нещо под натиск. Няма да има повторни избори. Защото в този случай няма да има Мински завод за трактори, МАЗ или БЕЛАЗ, ние ще унищожим всичко за шест месеца“, цитира думите на Лукашенко агенция БЕЛТА.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *