Пътна полиция засилва проверките за наркотици и алкохол през празниците

Пътна полиция засилва проверките за наркотици и алкохол през празниците

Пътна полиция ще осигурява безопасното предвижване за празниците, заяви в ефира на Нова телевизия Николай Крушарски от Пътна полиция.

Водачите трябва да са особено внимателни при отсечките на магистралите Тракия и Хемус, които се ремонтират.

От пътна полиция очакват голям брой автомобили да напуснат столицата. Контролът ще е насочен към подпомагане днес и понеделник, а ще се проверяват водачите за алкохол, наркотици и превишена скорост през уикенда.

По думите му след приключването на извънредното положение, то хората са тръгнали по пътищата. Ще засилим контролът по малките населени места. „Имаме засечени случаи на водачи, които при ограничение 50 км/ч те да се движат със 150 км/ч в Пловдив“, заяви още той.

Според него, ако е много натоварено движението, то ще бъдат изключени светофарите и ще се регулират движението. Също така ще се включат звена на жандармерията, за да се следи и подпомага обществения ред и безопасността.

Засилено полицейско присъствие ще има в следващите дни по пътищата у нас заради интензивния трафик, който се очаква във връзка с почивните дни, подчерта Николай Крушарски от Пътната полиция. Той допълни, че там, където е необходимо екипите на МВР ще подпомагат водачите като ръчно регулират движението: 

„Пътна полиция главно ще подпомага движението, при необходимост ще се включва да регулира, за да могат гражданите да напуснат градовете и да се придвижат по-лесно и безаварийно.

Ще бъде създадено реверсивно движение в посока изход от София в посока Перник, като днес и утре ще бъдат отворени 2 ленти в посока изход и една лента в посока вход. Обратното ще бъде в понеделник“.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *