Реклама със среден пръст срещу противниците на маските разбуни духовете в Берлин

Реклама със среден пръст срещу противниците на маските разбуни духовете в Берлин

Берлин прескочи всякакви благовъзпитани средства за напомняне, че носенето на маски е важно за ограничаването на коронавируса с рекламен постер, на който възрастна дама вдига среден пръст на бунтуващите се антимаскъри, пише The Guardian, цитиран от „Господари на ефира“.

“Размахваме пръст срещу онези, които не носят маска: ние се придържаме към правилата срещу короната” гласи слоган, изписан върху снимката на гневната берлинска пенсионерка.

Кампанията е дело на туристическа агенция на име “Visit Berlin”. В мотивите си те посочват, че едновременно са искали да отговорят на драматичната обстановка с Covid-19 и да изразят посланието си със средства, които отговарят на това, което според тях е “берлинският характер”.

Кампанията е мотивирана както от нарастващия брой новозаразени в германската столица, така и от мащабните настроения в обществото срещу мерките в борбата с разпространението на вируса.

Подобни постери се появяват в регионалните издания от миналия месец, но никога досега те не са били изразявани по толкова директен начин.

Не всички берлинчани приемат образа на гнавната пенсионерка, вдигнала среден пръст. Този жест за някои е твърде дързък и провокативен, но ефект от него все пак е налице.

От изданието “Tagesspiegel” обръщат внимание, че “въпреки всичко, този жест е по-разбираем и ефективен, отколкото поредното напомняне на важността на мерките”.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *