Ремонтираната жп гара „Подуяне“ вече e готова (снимки)

Ремонтираната жп гара „Подуяне“ вече e готова (снимки)

От днес столична жп гара „Подуяне“ влиза в експлоатация, след като беше цялостно реновирана с европейски средства. Сградата е построена през 1930 г. по проект на арх. Панайот Калчев и това е първият цялостен ремонт на гарата от нейното построяване.

Заедно с инвестициите в обновяването на Централна гара и гара „Подуяне“, работим за обвързване на метрото с жп транспорта. И трите метролинии са с изградени връзки – на Централна гара при Линия 2, на бул. „Искърско шосе“ при Линия 1 и в кв. „Горна баня“ с линия 3, написа кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook.

Реконструкцията на гаров комплекс „Подуяне“ се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР)  и е част от проекта за реконструкция на гарови комплекси Подуяне, Искър и Казичене, който се изпълнява по приоритетна ос 3 „Подобряване на интермодалността при превоза на пътници и товари и развитие на устойчив градски транспорт” на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020. Обща стойност на проекта, включващ трите гари е 7 403 471,60 лева. Стойността на договора за реконструкция и обновяване на гара „Подуяне“ е 2.9 млн. лева без ДДС, бенефициент по проекта е Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *