Рим – призрачен град, все още всички носят маски

Рим – призрачен град, все още всички носят маски

Калчо пред празни трибуни, летящи болиди без зрители на метри от пистата „Монца“ и пустеещи архитектурни паметници и музеи. Как изглежда животът в Италия 4 месеца след коварното начало на епидемията на Ботуша?

Жанрът, ако сравняваме с филм, е със сигурност фентъзи филм, Рим сега е призрачен град и много празен, посочи режисьорът, продуцент и кастинг консултант Красимир Иванов за „България сутрин“.

По думите му само за ден през миналата година са минавали по 300 000 туристи в Рим, а днес те са едва 1000.

„След Лувъра, Колизеумът се посещава около 20 000 души на ден, което е 7,5 милиона на година“, отбеляза Красимир Иванов.

И бе категоричен, че италианците са сред най-пострадалите в Европа от пандемията.

„В момента има ентусиазъм след тежката 4-месечна карантина в страната, в която мерките се спазваха строго. След Втората световна война в Италия си стъпват на краката, сега също смятам, че ще се изправят“, заяви режисьорът за Bulgaria ON AIR.

„Все още всички носят маски, макар задължението за това да отпадна през май. Последиците в културата и туризма са ужасяващи. Има голямо говорене за това какво да се направи, a Министерството на културата и туризма отпусна 100 млн. евро за музеите и галериите, които обаче са недостатъчни. В момента дори се чувстваш привилегирован предвид липсата на тълпите, но все пак това е тежка катастрофа за културните институции“, разказа още Иванов.

Според него италианският културен елит се включва в битката с последиците от коронакризата с каквото може.

„Интелектуалците в Италия са много стреснати. Нямат работа, не се знае кога ще се възстановят снимките и дейността по много продукции, но все пак има ентусиазъм“, каза още сънародникът ни.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *