Русия и Китай: Не се месим във вътрешните работи на Съединените щати

Русия и Китай: Не се месим във вътрешните работи на Съединените щати

Русия и Китай не се месят във вътрешните работи на Съединените щати. Това заявиха на пресконференция след среща в Москва министрите на външните работи на двете страни Сергей Лавров и Ван И, предаде БНР.

Сергей Лавров напомни, че Русия многократно е предлагала на Съединените щати възобновяване на двустранните консултации по въпросите на киребсигурността, както и приемането на взаимообвързваща декларация за ненамеса във вътрешните работи. По думите му американците последователно бягат от преговори по темата и продължават с голословните си обвинения.

Лавров обвини на свой ред Съединените щати в намеса във вътрешните работи на Русия. Като пример той посочи приетия преди няколко години от Конгреса закон за подкрепа на Украйна, който предвижда финансирането с 200 милиона долара годишно на неправителствените организации и гражданското общество в Русия.

Китайският министър на външните работи Ван И заяви, че намесата във вътрешните работи на чужди държави противоречи на традициите на китайската външна политика и на международното право.

Повод за техните коментари даде информация на Майкрософт, че хакери, базирани в Русия, Китай и Иран, са взели на прицел кандидат-президентските кампании с приближаването на изборите през ноември в САЩ.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *