Русия получи покана от САЩ за инаугурацията на Байдън

САЩ отправиха покана към Русия да присъства на инаугурацията на новоизбрания президент Джоу Байдън на 20 януари. Това бе съобщено на кореспондент на ТАСС от руското посолство във Вашингтон, предава Агенция „Фокус“.

„Получихме покана. Предвижда се посланикът [на Русия в САЩ Анатолий Антонов] да вземе участие [в церемонията като гост]“, заявиха от дипломатическата мисия.

В края на ноември миналата година прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че посланик Антонов може да присъства на встъпването в длъжност на новия ръководител на американската администрация.

По-рано организаторите на инаугурацията обявиха, че церемонията ще се проведе в съкратен формат и в съответствие с нормите за социално дистанциране във връзка с разпространението на новия коронавирус в страната.

Освен това те се отказаха от парада по случай встъпването в длъжност на следващия държавен глава. Организаторите драстично намалиха броя на поканите за церемонията, както и на броя на журналистите, акредитирани да отразяват събитието.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *