САЩ одобри финансовия пакет от $900 млрд.

Американският сенат прие помощен пакет за последствията от мерките срещу коронавируса в размер на 892 милиарда долара, хвърляйки „спасителен пояс“ към опустошената от пандемия икономика на страната, като същевременно финансира и дейностите на федералното правителство до септември 2021 г., предава Reuters.

Камарата на представителите прие мярката по-рано в понеделник. Сега се очаква подпис на президента Доналд Тръмп, за да се превърне тя в закон.

Новият пакет ще включва еднократни плащания от 600 долара за повечето американци и ще увеличи помощите за безработица с 300 долара на седмица. Предвижда се също да включва над 300 млрд. долара в подкрепа на бизнеса и средства за разпространение на ваксини и подкрепа на наематели, изправени пред изгонване.

Ако пакетът бъде подписан от Тръмп, той ще се превърне във вторият по големина стимулен пакет в историята на САЩ, след този, който бе отпуснат през март тази година, който бе в размер на 2 трилиона долара.

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и лидерът на малцинството в Сената Чък Шумър, заявиха, че пакетът осигурява „спешно необходими средства за спасяване на живота и поминъка на американския народ с ускоряване разпространието на вируса“.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *