Световните пазари полетяха нагоре въпреки бунтa в САЩ

Американските пазари отразиха повишение, след като Dow Jones за пореден път приключи сесията с нови рекордни стойности. През изминалия ден индустриалният индекс се покачи с 1.4%, докато S&P500 поскъпна с 0.57%, като достигна рекордни стойности по време на сесията. NASDAQ, от друга страна, приключи сесията с понижение от 0.6%, след като технологичните акции отразиха загуби през изминалия ден.

Европейските пазари приключиха сесията с повишение въпреки негативните новини относно пандемията. Вниманието на инвеститорите бе насочено към политическата надпревара в САЩ за контрол над сената. FTSE100 се повиши с 3.47%, достигайки до 6841.86, докато DAX30 поскъпна с 1.76%, завършвайки деня на 13 891.97 пункта.

Петролът се повиши до най-високите си нива достигани преди февруари, след положителната информация от икономическото събитие относно запасите на лек суров петрол. WTI нарасна с 1.4%, до 50.63$, докато Brent напредна с 1.20%, търгувайки се на 53.92$ за барел. Златото отстъпи с повече от 2%, след като щатският долар успя да възвърне част от изгубените стойности през последния месец. Спот златото се понижи с 2.2%, до 1907.21$ за тройунция, докато златните фючърси изгубиха 2.3% от стойността си, като последно се търгуваха на 1909.10$ за тройунция.

Акценти днес

Седмични молби за помощи при безработица  – САЩ

Акцентът днес ще падне върху седмичните молби за помощи при безработица, което ще даде информация каква част от населението е в несъстоятелност за работа спрямо изминалата седмица. Прогнозата за текущия ден показва, че има повишение при безработните, което може да окаже негативно влияние върху пазара.

Инструмент на фокус

Macdonald’s Corp.

Акциите на компанията образуват силна подкрепа от средата на август около ниво 211.00. Текущата стойност се намира точно над образуваната подкрепа, като при засилен натиск от пазара е възможно цената да направи тест на около образуваната стойност. При успешен пробив, цената може да се понижи до психологическото ниво от 195.00 достигнато в началото на август.

GBP/USD

Валутната двойка образува силно възходящо напрежение от средата на септември. Текущата цена се намира около горната граница на тренд канала като при допълнителна подкрепа от пазара, е възможно валутната двойка да направи тест на горната граница около психологическото ниво от 1.3700. В противен случаи, може да се очаква корекция до 1.3500.

Copper

Ценният метал заформя възходящо движение от началото на декември, като текущата цена успя да пробие заформената съпротива над 360.00.  Въпреки това, индикаторът Стохастик показва, че стойността се намира в зона на прекупен пазар, което може да доведе до корекция в близките месеци до ниво около 50 периодната експоненциална средна.

JP225

Японският индекс образува силна подкрепа от началото на декември, като за пореден път не успя да пробие под 100 периодната експоненциална средна. Текущата стойност се намира малко под психологическото ниво от 27 500 пункта, като при засилена подкрепа от пазара и достигане на стойността, може да се наблюдава поскъпване на индекса. В допълнение, индикаторът Стохастик показва, че текущата цена се намира в зона на препродаден пазар, което прави благоприятна среда за търгуване на дълга позиция.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *