СДВР: Близо 10 млн. лв. е цената на иззетия кокаин в Студентски град при улична продажба

СДВР: Близо 10 млн. лв. е цената на иззетия кокаин в Студентски град при улична продажба

Конфискуваните в Студентски град в София около 40 кг кокаин от патрул на 7 РУ-София е на цена приблизително 10 млн. лева за улично разпространение. Това обяви пред журналисти директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев, цитиран от „Канал 3“.

По думите му една част от него е с висока чистота от 75%, като досега в МВР не имало подобен случай, каза старши комисар Хаджиев. „Останалите 29,5 кг е с процент чистота около 67-70%. По цени на едро един килограм от този вид наркотично вещество се търгува по 35 000 евро, така че ако коментираме стойността за улично разстространение, цената стига приблизително 10 млн. лева, ако се счита, че се примесва с примеси в съотношение едно към 2,5“, поясни Георги Хаджиев.

Задържаният с кокаина 31 годишен българин е без никакви криминални регистрации, не е попадал изобщо в полезрението на полицията. Към момента той отказва изобщо да говори, не е ясно откъде е внесъл наркотика и за кого е бил предназначен, добави шефът на СДВР.

За арестувания с двете чанти кокаин мъж е установено, че е работил дълго време в чужбина, пътувал е в Западна Европа, както и в Турция.

„Не дава никакви обяснения на този етап, автомобилът е негова собственост – не е осъждан, няма криминални регистрации, нямаме данни за него досега“, подчерта старши комисар Георги Хаджиев, като добави, че при задържането му в него е имало и около 10 000 лева.

„Не бих могъл да коментирам откъде е влязъл и за кого е предназначено наркотичното вещество, то е веществено доказателство. Продължаваме работата по установяване на други участници в тази престъпна схема. В първия момент, в който можем да си позволим да споделим оперативна информация с доказателства, ще бъдете уведомени“, обеща Георги Хаджиев на журналистите.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *