Слабо четвърто тримесечие за продажбите на Ford

Автомобилната компания Ford Motor Corp. отчете слабо четвърто тримесечие при продажбите, което било очаквано, според говорителя на компанията, пише Reuters. Според представеният финансов отчет понижението е с 9.8% на годишна база. Производителят е продал 542 749 автомобила при 601 862 година по-рано. От компанията посочват, че COVID кризата не е подминала и тях, но са оптимисти за 2021 г.

Ford Motor отчита 12.5% спад в продажбите на камиони и 41.1% в лансирането на леки автомобили. Високият процент се дължи на факта, че компанията реши да премахне традиционните си модели седан от пазарите в Северна Америка, които се радваха на голям интерес. Продажбите на джип моделите обаче са нараснали с 4%, достигайки 216 732 автомобила.

„Четвъртото тримесечие представлява повратна точка за компанията. То ясно очертава линията ни на развитие, а именно джипове, камиони и електрически превозни средства“, заяви Андрю Фрик, вицепрезидент за продажбите на Ford в САЩ и Канада.

Междувременно целият автомобилен пазар в САЩ започва да се съвзема от кризата и отчете повишение в продажбите през последните месеци на 2020 г., посочва Фрик. Това се дължи на факта, че в определен момент мерките бяха отхлабени и това даде възможност на индустрията да си поеме въздух.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *