Смъртен случай в Швейцария след имунизация с ваксината на Пфайзер

Смъртен случай в Швейцария след имунизация с ваксината на Пфайзер

Смърт на пациент в дом за възрастни хора беше регистрирана в швейцарския кантон Люцерн след имунизация с ваксината на американската компания „Пфайзер“ и на немската „Бионтех“, съобщи Швейцарската телеграфна агенция.

По данни на местните власти, засега няма доказателство, че „смъртта е пряко свързана с ваксинацията“.

Здравният департамент към кантона е информирал за леталния изход Швейцарската агенция за терапевтични продукти „Суисмедик“. Ведомството разреши по-рано този месец използването в страната на ваксината срещу ковид-19, произведена съвместно от „Пфайзер“ и „Бионтех“.

По данни на швейцарската медия ваксината е била направена на 24 декември в Люцерн в учреждение за лица, страдащи от деменция. Смъртта е настъпила след 5 дни. Медицинският екип, провел имунизацията, не е провел преди това консултация с лекаря на заведението.

Ако е имало такъв контакт, медикът е щял да информира ваксиниращите, че пациентът реагира негативно на противогрипни ваксини и би било по-добре да пропусне процедурата. Все още не са изяснени всички обстоятелства относно леталния инцидент и те ще бъдат оповестени на по-късен етап.

Източник: Dnews

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *