Собственици на бизнес сгради искат да инвестират в общинска инфраструктура

Собственици на бизнес сгради искат да инвестират в общинска инфраструктура

Собствениците на бизнес сгради в София са готови да инвестират в общинската транспортна инфраструктура. Това стана ясно по време на работна среща между Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС), представителите на Столична община –  главният архитект Здравко Здравков, зам.- кметът с направление „Транспорт и градска мобилност“ Кристиан Кръстев и Ангел Джоргов, зам.- кмет по направление „Обществено строителство“.

„Радваме се, че отново срещаме разбиране от страна на общинската администрация в лицето на арх. Здравков за развитието на транспортната инфраструктура на града. Обсъдихме трите основни бизнес зони в София – зона „Хладилника“, бул. „Цариградско шосе“, зоната около „Бизнес парк София“. Готови сме да инвестираме в подобрение на общинската транспортна инфраструктура съвместно с местната власт“, отбеляза Таня Косева-Бошова, председател на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България.

По време на срещата бяха обсъдени строителните дейности по северната скоростна тангента, бул. „Рожен“, трети градски ринг на метрото, разширението на бул. „Филип Кутев“ и връзката с бул. „Тодор Каблешков“. От думите на арх. Здравков стана ясно, че се очаква процедурите по отчуждение да завършат в средата на следващата година и след това да започне работата по разширяването на бул. „Филип Кутев“.

Разширяването на този булевард е от изключително значение, тъй като бившата индустриална зона „Хладилника“ днес е един от най-активно развиващите се райони на София, изрази мнение Кристиян Кръстев.

По време на проведената среща бяха представени и приоритетите на общината за продължението на третия лъч на метрото и изграждането на връзките на този вид транспорт с наземния. Зам.- кметът по направление „Обществено строителство“ уточни, че се очаква процедурите по одобрение да приключат в средата на следващата година и строежът да стартира. Става въпрос за отсечката от „Хаджи Димитър“ до „Левски –Г“.

От Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България одобряват и усилията на общината да има метростанция в зоната до лифта на Симеоново, за да се насърчaт излетите в планината Витоша и връзката ѝ с града.

Източник: https://www.economic.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *