Сотир Цацаров: Лъжа е, че се посяга на издателската дейност

Сотир Цацаров: Лъжа е, че се посяга на издателската дейност

„Нито стотинка от имуществото на „Икономедия“, която издава „Капитал“ и „Дневник“ не е предмет на каквито и да било действия от страна на КПКОНПИ. Казано по друг начин – не може да се твърди, че се посяга на издателската дейност, а, ако се твърди – това е лъжа“, заяви бившият главен прокурор и настоящ председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров в интервю пред Ивайло Крачунов и агенция БЛИЦ.

„Тази лъжа върши работа. Но пак казвам – постановена е оправдателна присъда. Може би това руши още един мит – за пълната зависимост на българската съдебна система, която също се била нахвърлила върху свободата на медиите. Оттук насетне каквото е писано в закона. Това не е лична война, нито пък е война срещу свободата на словото, както в много случаи трябваше да бъде представен този съдебен процес“, продължи Цацаров.

„Не можем да съдим г-н Прокопиев за това, че е доволен, че спрямо него е постановена оправдателна присъда. Това е бих казал оправдана човешка реакция и всеки разполага със съответното право на защита“, смята бившият главен прокурор.


По думите му злоупотребата с лозунга „Свобода на словото“, е най-добрият щит заедно със създаването на мрежа от неправителствени организации, която се появява всеки път, когато имуществото и бизнеса на подобни лица биват засегнати. 

„Никога не съм влизал в лични битки с Лозан Панов. Много отдавна съм казал какво мисля за него. Както по отношение на личностните му качества, така и за това, което прави или не прави, за съжаление второто е повече като председател на Върховния касационен съд“, заяви шефът  на КПКОНПИ. 

Цацаров сподели, че намира за позорни опитите бившите му колеги съдии да бъдат представени като хора, които изпълняват чужда воля.

Той изтъкна, че КПКОНПИ не работи само по отношение на крупни фигури, а по еднакъв начин спрямо всички лица, на които прокуратурата е повдигнала обвинение и не прилага избирателен подход. 

„За съжаление има убеждение, че тук могат да се подават абсолютно всякакви сигнали срещу лица и то не само за корупция. Трябва да кажем съвсем ясно, че компетентността на Комисията се простира само и единствено по отношение на лица, които заемат висши държавни длъжности и единствено и само за корупция. Всички други сигнали се препращат по надлежния ред на съответните компетентни органи – прокуратура и МВР“, допълни Цацаров.

Поставете оценка:

1.1

Оценка 1.1 от 11 гласа.

Източник: Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *