Съдът решава дали да остави в ареста Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков

Съдът решава дали да остави в ареста Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков

 
Кристиан Николов, обвинен за катастрофата с Милен Цветков, е поискал от съда мярката му за неотклонение да бъде изменена. Той настоява да бъде освободен от ареста. Заседанието по молбата му е насрочено за 8 юли.

Според 21-годишния Кристиан продължителното време на задържането му е намалило опасността да извърши ново престъпление. В молбата му за по-лека мярка се посочва още, че всички свидетели вече са разпитани. А в процеса остава да бъдат извършени експертизи, на които той няма как да повлияе. Стана ясно и че органите на реда са открили част от пешеходците, които едва не пострадаха при тежкия пътен инцидент.

Припомняме, че 22-годишният Кристиан Николов навръх Великден уби с автомобила си журналиста Милен Цветков. Фаталната катастрофа стана на кръстовище в София докато Цветков чака в колата си на червен светофар, той бе отнесен с жесток удар отзад от джипа, управляван от Кристиан.

Момчето седнало зад волана под въздействието на наркотици. Заедно с него в колата са били синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги и 21-годишната Симона Цветкова, които също получиха обвинения, че са затаили истина и са с гаранции от по 10 хиляди лева.

За майката на Кристиан Николов – Десислава обвинението е, че е предоставила автомобил на дрогирания си син и е пусната под гаранция от 100 000 лева.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *