Тропическата буря „Исая“ връхлита покосената от Covid-19 Флорида

Тропическата буря „Исая“ връхлита покосената от Covid-19 Флорида

Американският щат Флорида, който регистрира рекодни бройки новозаразени с Covid-19, затваря държавните обекти за вземане на тестове за заразата от петък до вторник заради наближаването на системата от бури, съобщава Washington Examiner, цитиран от Агенция „Фокус“.

Системата, която се очаква да се превърне в тропическаta буря „Исая“ в следващите часове, има предвиден път, който минава право през щата. Отделът за управление на извънредни ситуации във Флорида обяви приключването на тестовете в имейл от сряда до мениджърите на обектите за тестване. Паузата в тестовете ще започне със спирането на работата в четвъртък, съобщи WCTV.

„Очакваме повечето обекти да могат да се отворят отново в сряда, в очакване на евентуални повреди и забавяне на доставчиците“, се казва в имейла.

Според най-новата актуализация на Националния център за урагани, се очаква бурята да излезе на сушата някъде по южното крайбрежие на Флорида в събота, преди да се насочи право към средата на засегнатия от коронавирус щат. В момента се очаква системата да остане тропическа буря и да не се засили в по-мощен ураган.

Тропическите системи в басейна на Атлантическия океан са кръстени по азбучен ред и този сезон сезонът на ураганите в Атлантическия океан започна активно, като тропическата буря „Гонсало“ счупи рекорда за най-ранна буря в историята. Двете горепосочени бури са се развили преди началото на сезона 2020, а тропическата буря „Кристобал“, която се е образувала на втория ден от сезона, се е превърнала в най-ранната трета именувана система от бури над Атлантическия океан.

Настъпващата буря представлява предизвикателство за Флорида, която влезе в заглавията по целия свят заради увеличаващите се нива на COVID-19. В щата има повече от 450 хиляди потвърдени случаи на вируса и най-малко 6322 смъртни случая.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *