Тръмп бесен заради втория импийчмънт, спира хонорарите на адвоката си Джулиани

Вбесен от втория процес за импийчмънт, президентът Доналд Тръмп каза на служителите си да спрат да плащат хонорарите на Руди Джулиани, каза човек, запознат с въпроса, пред CNN.

Тръмп обвинява дългогодишния си адвокат и много други за ситуацията, в която се намира в момента, но не е поел лично публична или частна отговорност, казват запознати пред CNN. Все още се очаква Джулиани да играе някаква роля в защитата на импийчмънта на Тръмп, но засега той е оставен извън повечето разговори.

Друг фокус на гнева на Тръмп е представителят Кевин Маккарти, който допълнително вбеси Тръмп, като заяви, че е отговорен за безредиците от миналата седмица. Президентът вече беше разочарован от Маккарти, след като остави възможността да бъде осъден Тръмп в писмо до колегите си по-рано тази седмица.

Подробности за хонорарите на Джулиани бяха съобщени за първи път от „Вашингтон пост“, цитиран от БГНЕС.

В публикация на „Ню Йорк таймс“ се твръдеше, че Джулиана е поискал от Тръмп хонорар от 20 000 долара дневно. Според изданието от щаба на Тръмп са заявили, че исканията на юриста са прекалени и са предложили по-малка сума. Вестникът пише, че ако бъде удовлетворено искането на Джулиани, той ще се превърне в най-скъпоплатения юрист в света.

Изданието писа, че предприетата от републиканците PR кампания, касаеща изборите, е поета от Джулиани. Но тези действия не оказаха влияние върху резултата от президентските избори, спечелени от Джо Байдън.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *